latinica  ћирилица
21/05/2019 |  19:09 ⇒ 21:03 | Аутор: СРНА

Представа "Каролина Нојбер" НП Српске на фестивалима у Новом Саду и Јајцу

Представа "Каролина Нојбер" Народног позоришта Републике Српске уврштена је у такмичарску селекцију 64. Стеријиног позорја у Новом Саду, као и у званичну селекцију 38. Позоришних/казалишних игара БиХ у Јајцу.
Представа "Каролина Нојбер" Народног позоришта Републике Српске -
Представа "Каролина Нојбер" Народног позоришта Републике Српске

Аутор текста је истакнути драмски писац Небојша Ромчевић, заступљен, прије ове драме, у драмским комадима "Силе у ваздуху", "Кривица" и "Отац и син" /"Дечја посла"/, од којих су посљедња два и данас на репертоару Народног позоришта.

Адаптацију и режију драме "Каролина Нојбер", премијерно изведене у Народном позоришту Српске 4. јуна прошле године, потписује Кокан Младеновић.

"Каролина Нојбер" је пета представа коју је овај потврђени, свестрани позоришни стваралац поставио на сцени Народног позоришта Српске.

У актуелној подјели улога су глумци Златан Видовић, Маја Вујановић, Наташа Иванчевић, Горан Јокић, Миљка Брђанин, Ања Илић, Ђорђе Марковић, Наташа Перић, Александар Стојковић и Борис Шавија.

Из Народног позоришта Српске наводе да уврштавање ове представе у поменуте фестивале представља својеврсно признање ауторима и ансамблу представе.

Представу "Каролина Нојбер" посјетиоци могу да погледају 24. маја у Народном позоришту Српске у Бањалуци.