latinica  ћирилица
21/05/2019 |  20:14 ⇒ 25/09/2019 | 15:18 | Аутор: РТРС

РТРС припрема квиз "Научи се, човјече"

У Бањалуци су извучени такмичарски парови у едукативном квизу "Научи се, човјече", који наша кућа припрема у сарадњи са Е.Т.М. продукцијом и Републичким педагошким заводом, уз подршку Владе Српске.

32 школе, са по два тима од шестог до деветог разреда, показаће своје знање из српског језика, географије, историје и опште културе. Савјетници Републичког педагошког завода припремили су више од 2.000 питања из наставног плана и програма ових разреда.

- Задовољан сам чињеницом да РТРС, кроз ову емисију, а у сарадњи са Републичким педагошким заводом и уз подршку Владе Српске, враћа васпитну функцију у наше школе - наглашава Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода.

Квиз "Научи се, човјече" један је од највећих продукцијских пројеката наше куће од постанка.

-  Укључујемо све наше продукцијске капацитете, и људске и техничке ресурсе. Снимање је у нашем великом студију који ће бити опремљен и припремљен за ту прилику - наводи Александар Шева, главни продуцент РТРС-а.

Милица Димитрић из Е.Т.М. продукције истиче да је овај квиз наставак успјешне сарадње Радио-телевизије Републике Српске и ове продукције.

- Кроз овај пројекат, Е.Т.М. продукцијска кућа прави, такође, један искорак у свом пословању - каже Димитрићева.

Квиз "Научи се, човјече" на нашим екранима гледаћемо већ у септембру, од јесење програмске шеме, уз популарне водитеље Бојана Ивковића Бокија и Ненада Окановића Окија.