latinica  ћирилица
22/05/2019 |  08:33 | Аутор: СРНА

Жунић: СНСД ће у кривични законик уврстити мјере из "Тијаниног закона"

Предсједник Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је Срни да ће СНСД инсистирати да у Кривични законик Српске уђе казна доживотног затвора без могућности помиловања за свирепе убице и силоватеље дјеце, као и убице трудница и немоћних особа.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић је рекао да је Клуб посланика СНСД-а пратио дешавања у процесу доношења измјена Кривичног закона у Србији у вези са увођењем доживотног затвора за дјела тешког убиства дјетета, силовања дјетета са смртним исходом, убиства труднице и немоћне особе.

Подсјетивши да је Клуб посланика СНСД-а подржао измјене Кривичног законика Републике Српске и да су те измјене уврштене у Програм рада парламента за ову годину, Жунић је навео да је Република Српска једна од 30 земаља која нема казну доживотног затвора у свом Кривичном законику.

- Очекујемо да се током припреме измјена Кривичног законика усвоје наше иницијативе и да они који свирепо убију дијете, силују, убију трудницу и немоћну особу немају никада више могућност да то дјело и понове - нагласио је Жунић.

Скупштина Србије усвојила је јуче измјене Кривичног законика, којим се за најтежа кривична дјела уводи доживотна казна затвора и то за тешко убиство, силовање, обљубу над малољетном особом, трудницом и немоћним лицем.