latinica  ћирилица
22/05/2019 |  12:54 ⇒ 13:07 | Аутор: РТС

Тео: Мислим да ће сви бити у репрезентацији, а ако са неким треба да разговарам...

Капитен кошаркашке репрезентације Србије рекао је за сајт Фибе да очекује да екипа буде у најјачем саставу на Свјетском првенству у Кини. Теодосић је додао да првенствено сви треба да здрави дочекају крај сезоне.

Иако није желио много да коментарише шансе "орлова", вјерује да ће уз добар приступ доћи и одличан резултат.

- Први циљ је да будемо здрави за припреме. Што се тиче Светског првенства, сада је рано да се говори о медаљама и пласману на Олимпијске игре. Али већ сам истицао, ако будемо играли како умемо и борили се колико можемо, остварићемо добар резултат - рекао је Теодосић за сајт Фибе.

Много се претходних недеља прича и о Николи Јокићу, који није сигуран да ли ће наступати за национални тим, пошто је пропустио претходна два велика такмичења.

Плејмејкер Србије је истакао да ће са сваким саиграчем разговарати, ако за то буде било потребе, али да то неће износити у јавност.

Теодосић је 7. фебруара добио отказ у Лос Анђелес клиперсима и читав други дио сезоне ће провести без професионалне кошарке – нешто на шта апсолутно није навикао.

- Необично је, нисам навикао на овакву ситуацију. Потпуно је ново искуство за мене, али се надам и посљедње. Тако је како је. Довољно сам се одморио и сада је вријеме за рад. Морам да се концентришем на тренинге, на кошарку, да слободно вријеме прије припреме искористим како бих почео на најбољи могући начин - закључио је Теодосић.