latinica  ћирилица
22/05/2019 |  12:57 | Аутор: СРНА

Касиповић: Могуће пооштравање санкција за најтежа кривична дјела

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић изјавио је данас Срни да ће приликом израде измјена и допуна Кривичног законика у Српској бити размотрена рјешења из законика који је усвојила Србија и да је став Владе Српске да додатно буду пооштрене санкције за најтежа кривична дјела, али да ће се све радити уз мишљење стручњака.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

- У Министарству правде Републике Српске смо са великом пажњом пратили припреме за промјену кривичног законодавства у Србији, јер приликом израде нашег Кривичног законика водимо рачуна о упоредном законодавствима у земљама у окружења - рекао је Касиповић, коментаришући усвајање измјена Кривичног законика у Скупштини Србије.

Он је подсјетио да је у Републици Српској, приликом усвајања Кривичног законика 2017. године, значајно пооштрена казнена политика.

- Уз стручна мишљења ћемо и сада радити на овом законском рјешењу, јер је ријеч о озбиљном питању. Водићемо рачуна о усклађености са Европском конвенцијом о људским правима - додао је Касиповић.

Скупштина Србије усвојила је јуче измјене Кривичног законика којим се за најтежа кривична дјела уводи доживотна казна затора.