X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
22/05/2019 |  13:38 ⇒ 13:39 | Извор: СРНА

Миличевић: СДС је у кризи, то мора бити промијењено

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас у Бањалуци да је ова политичка партија у кризи од општих избора у БиХ, што избором новог предсједника странке мора бити промијењено јер је Српској потребан јак СДС.
Милан Миличевић - Фото: РТРС
Милан МиличевићФото: РТРС

Миличевић, који је кандидат за предсједника СДС-а, истакао је да нови предсједник мора ујединити странку зато што у њој тренутно има људи који га покушавају дискредитовати.

- У СДС-у постоје људи који би да ме дискредитују и то искористе у унутарстраначкој борби, али ће након избора предсједника странке морати да одговарају. Предсједник СДС-а треба да буде неко ко спаја, а не раздваја. СДС је била јака, не када је имала вођу, него када је имала вођство - рекао је Миличевић на конференцији за новинаре.

Он тврди да ће, уколико постане предсједник СДС-а, ујединити странку, те да су за Републику Српску изузетно важни унутарстраначки избори у овој партији.

- Бићу озбиљан кандидат за предсједника странке и истрајаћу до краја без обзира на све. За Српску је важно да СДС буде јак како би одговорио на изазове са којима се суочава друштво, међу којима је и одлив становништва. Становништво одлази, јер у Српској не постоји систем - додао је Миличевић.

Он тврди да и поједини медији и СНСД желе да га дискредитују, односно прикажу ситуацију у СДС-у као поларизовану.

Миличевић је напоменуо да ниједан од кандидата за предсједника СДС-а за сада нема подршку најмање пет општинских или градских одбора странке, што је неопходно да би кандидатура била званична.

Осим Миличевића, кандидати за предсједника СДС-а су и Мирко Шаровић, Вукота Говедарица и Мићо Мићић.