latinica  ћирилица
22/05/2019 |  20:24 ⇒ 22:42 | Аутор: БХТ

Тегелтија: Политичко-параобавјештајне службе врше притисак на правосуђе

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) Милан Тегелтија, вечерас је поновио да су оптужбе које му се стављају на терет измишљотине и да то није једини случај да га се прозива на овај начин. Он је рекао да се ради о притисцима одређених центара моћи, који желе контролу над бх. правосуђем.
Милан Тегелтија (фото: informativa.ba) -
Милан Тегелтија (фото: informativa.ba)

Тегелтија је казао да ће на сутрашњој сједници ВСТС-а бити представљен овај, али и сви други догађаји који оптерећују правосуђе у задње вријеме, посебно у посљедњих неколико мјесеци.

- Морам да кажем, на правосуђе се од 2016. године, а посебно задњих мјесеци врши интензиван и врло агресиван притисак политичко-параобавјештајних служби, или центара моћи, којима је за циљ, не да грађанима учине боље правосуђе, него да се оно стави под контролу, како би служило за политичке обрачуне са политичким неистомишљеницима и уређивање политичких односа у Босни и Херцеговини - рекао је Тегелтија.

Он је, ипак, одбио именовати о каквим се центрима ради, наводећи да треба погледати његов случај и серију текстова објављених на порталу Журнал.

- Дегутантно је да се ја доводим у контекст да бих за 2.000 КМ свој образ, углед, част – и личну и професионалну – ставио на коцку. Они који су гледали мој имовински картон могу да виде да су моја укупна примања преко 5.000 КМ - казао је Тегелтија за БХРТ.