X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
22/05/2019 |  20:45 ⇒ 23/05/2019 | 08:28 | Извор: СРНА

Додик - Човић: Хитно формирати власт на нивоу БиХ

Лидери СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Милорад Додик и Драган Човић поручили су данас након састанка у Мостару да је потребно хитно формирати власт на нивоу БиХ.
Додик - Човић - Фото: СРНА
Додик - ЧовићФото: СРНА

Додик је нагласио да ХДЗ БиХ и СНСД, те групација странака око њих, немају ниједно отворено питање када је ријеч о формирању власти. 

- Ми смо спремни да формализујемо сваку иницијативу, да формирамо комисију у парламенту у вези са избором предсједавајућег Савјета министара, да Предсједништво предложи, али то није могуће само са нама двојицом, већ је потребна и бошњачка страна - рекао је Додик након састанка.

Он је оцијенио да БиХ трпи велику штету због неформирања власти. 

- У Европској комисији рекли су да ће нам дати мишљење о статусу БиХ као кандидата уколико се власт формира до краја маја. Видимо да од тога нема ништа, губимо вријеме, ово је на штету свих - истакао је Додик.

Човић је поручио да хитно и безусловно треба успоставити власт на основу изјаве коју су лидери странака договорили и у складу са договором о расподјели ресора који је већ постигнут. 

- То је потребно завршити у наредних 15 до 20 дана, без даљих условљавања. Ако иде, иде, ако не иде, онда имамо озбиљан проблем са функционисањем свих нивоа власти у БиХ - рекао је Човић новинарима.