latinica  ћирилица
22/05/2019 |  22:56 ⇒ 22:57 | Аутор: dnevni avaz

"Вечерњаков печат" додијељен хрватским репрезентативцима из БиХ и селектору Далићу

У Мостару је вечерас одржано 18. издање "Вечерњаковог печата", на којем се одало признање појединцима који су допринијели културном, друштвеном и политичком развоју БиХ.

Личности године су "Ватрени" из БиХ: Златко Далић из Ливна, Дејан Ловрен из Краљеве Сутјеске, Матео Ковачић из Котор-Вароши, Тин Једаљ, Ведран Ћорлука из Дервенте, Иван Ракитић из Жепча, Марио Манџукић, те Лука Модрић који је играо у Зрињском.

У име награђених награду је примио селектор репрезентације Хрватске Златко Далић.

Иван Ракитић, Тин Једаљ, Матео Ковачић, Ведран Ћорлука, Дејан Ловрен и Лука Модрић присутнима се обратили видео линком, те захвалили за награду.

На "Вечерњаковом печату" признања су примили људи номинирани у категорији “Понос БиХ“, затим привредници, спортисти, политичари, лобисти за БиХ, културни радници, научници и бројни други успјешни људи из БиХ.

Прву награда у категорији "Понос БиХ за хуманост" припала је Сенаиду Ишерићу.

У категорији "Понос БиХ Потхват", награђена је Адиса Туфо.

У категорији "Понос БиХ Успјех" награђени су двојица ратних непријатеља из Сребренице, а која су у међувремену постали најбољи пријатељи - Дане Васић и Даут Тихић.

Добитнице "Вечерњаковог почета" у категорији "Међурелигијски дијалог" су сестра Бланка Јеличић и муалима Сејда Мујић-Кеврић.

У категорији "Привредник године" добитница награде је Младенка Гргић.

У категорији "Локални лидер", побједници су градоначелник Сарајева Абдулах Скака и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, чије су локалне заједнице организирале Европски омладински олимпијски фестивал ЕYОФ 2019.

У категорији "Знаност" добитници "Вечерњаковог печата" су: Зоран Томић, Рифат Шкријељ и Радослав Гајанин.

Признање за животно дјело добио је пјевач Мате Булић, који слави 40 година каријере.

У категорији за спортисту године Вечерњаков печат добио је кошаркаш Мирза Телетовић. Такође, за посебне спортске успјехе признање је добио и Душко Бајевић.

У категорији Наше горе лист Вечерњаков печат добио је Ивица Нуић.

У категорији "Лобист за БиХ" Вечерњаков печат добио је Петар Дафи, шеф мисије УСАИД-а у БиХ.

"Вечерњаков печат" за допринос култури додијељен је Здравку Чолићу. Присутне је почастио својом феноменалном интерпретацијом "Пјесмо моја".

Вечерњаков печат (фото: Жељко Милићевић)

Главном уреднику "Вечерењег листа" Дражену Кларићу уручена је посебна честитка поводом 60. рођендана Вечерњег листа с више од хиљаду потписа.