latinica  ћирилица
23/05/2019 |  10:02 ⇒ 11:04 | Аутор: СРНА

Чубриловић - Косачев: Формирање власти предуслов за напредак и развој

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Комитета Савјета Федералне скупштине Руске Федерације за међународне послове Константин Косачев сагласили су се на састанку у Москви да је веома важно да буду примијењени резултати прошлогодишњих избора и у складу са њима фомирана власт на свим нивоима у БиХ да би био остварен даљи напредак и развој БиХ.
Чубриловић и Косачев - Фото: РТРС
Чубриловић и КосачевФото: РТРС

- Русија с великом пажњом прати збивања у БиХ. Односе народа Русије и Републике Српске карактерише искрено пријатељство - рекао је Косачев.

Чубриловић је затражио да Руска Федерација остане принципијелна у поштивању Дејтонског мировног споразума и равноправности конститутивних народа у БиХ, саопштено је из Одсјека Народне скупштине Републике Српске за односе са јавношћу.

- Због даљег напретка потребно је да БиХ напусте Канцеларија високог представника и стране судије у Уставном суду БиХ и да коначно буде ослобођена протектората. БиХ је једина земља у Европи којом у потпуности не управљају њени демократски изабрани представници - нагласио је Чубриловић.

Чубриловић и Косачев су се сагласили да је потребно да БиХ што прије постане суверена земља, без пресудног утицаја страних службеника.

Предсједник Народне скупштине Српске је позвао представнике Савјета Федерације да посјете Републику Српску ради наставка досадашње сарадње.