latinica  ћирилица
23/05/2019 |  10:55 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Вишковић позвао дијаспору да промовише потенцијале Српске (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је у аустријском граду Линцу да је економски развој од кључног значаја за Српску и позвао представнике дијаспоре да промовишу њене потенцијале посебно у области привреде и туризма.
Вишковић са представницима дијаспоре из Горње Аустрије - Фото: РТРС
Вишковић са представницима дијаспоре из Горње АустријеФото: РТРС

На састанку Вишковића са представницима дијаспоре из Горње Аустрије, одржаном синоћ у Линцу, истакнут је значај сарадње Републике Српске и Аустрије, чему посебно доприносе људи са наших простора својим привредним активности у овој аустријској регији.

Вишковић је нагласио да је јачање реалног сектора и повећање стопе запослености у Српској један од приоритета Владе и подсјетио да је то предвиђено и мјерама и активностима из Програма економских реформи.

Представници дијаспоре су нагласили значај веза и контаката које остварују са институција Републике Српске и удружењима с циљем унапређења сарадње на обострану корист, саопштено је данас из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Састанку са представницикма дијаспоре из Горње Аустрије присуствовали су и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.

Вишковић је претходнопосјетио цркву Светог Василија Острошког у Линцу гдје је разговарао са парохом Драганом Мичићем који је истакао да је његовање традиције, културе и језика од изузетне важности за српску заједницу у Аустрији.

Вишковић посјетио цркву светог Василија Острошког у Линцу