latinica  ћирилица
23/05/2019 |  14:57 ⇒ 15:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Заев започео кадровске промјене у редовима своје странке

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев изјавио је данас да је донио одлуку о смењивању предсједника свих општинских одбора своје, владајуће странке Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ), преноси МИА.
Зоран Заев (Фото:alsat.tv) -
Зоран Заев (Фото:alsat.tv)

- Синоћ сам донио одлуку да смијеним предсједнике свих општинских одбора Социјалдемократског савеза. Хвала им што су служили грађанима, као представници на локалном нивоу највеће, владајуће партије - рекао је Заев.

Он је такође најавио промјене у друштвеном сектору почетком јуна – у јавним предузечима, министарствима, влади и свим владиним институцијама.

Синоћ је македонски премијер сменио укупно 78 предсједника локалних одбора странке, а њени органи одмах су почели поступак избора нових руководстава.

Ово је услиједило послије слабог резултата кандидата странке на предсједничким изборима у Сјеверној Македонији, почетком маја.

Слаб изборни резултат владајућег Социјалдемократског савеза на изборима, и поред побједе његовог кандидата, македонски премијер је протумачио као незадовољство грађана радом актуелне владе, па је већ у кампањи између два изборна круга најавио темељне кадровске промјене како би се поспјешила ефикасност институција.