latinica  ћирилица
23/05/2019 |  16:04 | Аутор: СРНА

Срамотна одлука ХРТ-а да сними серију о злочиначкој "Олуји"

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцјењује као скандалозну одлуку ХРТ да сними серију о злочиначкој акцији "Олуја" под називом "Нестали" и указује да је та хрватска војно-полицијска акција представљала завршни чин бруталног етничког чишћења српског народа са вјековних подручја.
Миодраг Линта (Фото: N1) -
Миодраг Линта (Фото: N1)

- Домовински рат није био никакав праведан, одбрамбен и ослободилачки како готово свакодневно говоре хрватски званичници и многи други у хрватској јавности, већ дубоко неправедан, агресорски и освајачки са циљем уништења свега што је српско - навео је Линта у саопштењу.

Према његовим ријечима, режим Фрање Туђмана, бившег предсједника Хрватске, извршио је агресију на српски народ у Хрватској и БиХ са циљем остварења усташког програма стварања "велике Хрватске" без Срба.

- Трагична је чињеница да у ЕУ постоји држава у којој се отворено рехабилитује нацистичка идеологија, величају ратни злочинци, слави протјеривање грађана друге националне и вјерске припадности и легализује отимање и уништавање њихове имовине - нагласио је Линта.

Он каже да Хрватска није спремна да се суочи са својом геноцидном и злочиначком прошлошћу и поставља питање институцијама ЕУ до када ће ћутати да чињеницу да једна чланица отворено крши људска права, владавину права и антифашизам као основне вриједности данашње цивилизације.