X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
23/05/2019 |  18:51 | Извор: СРНА

Требиње: Смијењен потпредсједник Скупштине Бојан Шапурић

Потпредсједник Скупштине града Требиња Бојан Шапурић из Демократског народног савеза разријешен је дужности на данашњој сједници, а на његово мјесто именован је Мијат Шаровић из Уједињене Српске.
Скупштина, Требиње - Фото: РТРС
Скупштина, ТребињеФото: РТРС

Комисија за избор и именовање требињске Скупштине образложила је да је Шапурић смијењен јер није обављао функцију у општем интересу, као и због тога што не поштује договоре коалиције.

Шапурић је у обраћању одборницима рекао да је своју функцију обављао достојно и одговорно, те да ће наставити да ради у интересу града Требиња.

- Ми смо овим показали гдје је демократија у 21. вијеку. Толико је све ово смијешно и жалосно да човјек не може да повјерује шта се дешава. Све што сматрам да није добро за интерес града нећу подржати, а све што је добро ћу подржати убудуће - рекао је Шапурић.

Одборник ДНС-а у требињској Скупштини Петар Иванковић рекао је да Шапурићево разријешење дужности значи прекид коалиције између СНСД-а и ДНС-а, те замолио одборнике да одустану од Шапурићеве смјене.

Заједно са одборником ДНС-а у требињској Скупштини Петром Иванковићем, Шапурић је данас остао уздржан приликом гласања о кредитном задужењу града.