latinica  ћирилица
24/05/2019 |  08:59 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Почињу "Дани Сребренице"

Традиционална културно-спортска манифестација "Дани Сребренице" биће званично отворена вечерас у сребреничком Културном центру.
Манифестација "Дани Сребренице" - Фото: СРНА
Манифестација "Дани Сребренице"Фото: СРНА

Након свечаног отварања, најављеног за 19.00 часова, биће изведена представа "Хор бечких дјечака" у којој наступају глумци Слободан Нинковић, Драган Петровић и Ирфан Менсур.

Прије званичног отварања 16. "Дана Сребренице" почеће спортско такмичење у малом фудбалу и биће отворена фото-изложба "Мала школа глуме", те гостујућа изложба Музеја Републике Српске "Змијањски вез" која се састоји од оригиналних примјерака змијањског веза као нематеријалног културног насљеђа из Српске под заштитом УНЕСКО-а.

Планирано је да "Дани Сребренице" трају до 6. јуна, када ће бити завршени обиљежавањем Дана Народне библиотеке у овом мјесту и додјелом награда ауторима најбољих литерарних, ликовних и фото-радова пристиглих на конкурсе расписане поводом ове манифестације и Дана библиотеке.

Директор "Дана Сребренице" Владан Миловановић рекао је Срни да је припремљен богат програм са мноштвом спортских такмичења у различитим дисциплинама, те бројни културни садржаји, међу којима позоришне представе, изложбе, промоције књига, концерти, радионице, смотре фолклора и представљање ђачког стваралаштва.

Миловановић је истакао да је општина за организовање "Дана Сребренице" у буџету обезбиједила 50.000 КМ, а дио трошкова сносиће спонзори.