latinica  ћирилица
24/05/2019 |  09:42 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Влада Српске о измјенама Закона о порезу на добит и унутрашњем платном промету

Влада Републике Спске требало би данас да разматра приједлоге закона о унутрашњој пловидби Републике Српске, о измјенама и допунама Закона о порезу на добит, о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету, о измјенама и допунама Закона о фискалним касама, те Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дувану.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и разматрање Нацрта закона о личном имену, Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у запошљавању и правима за вријеме незапослености, те Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о здравственом осигурању, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је и да буде разматрана информација о намјенском утрошку додијељених средстава гранта удружењима од јавног интереса за 2018. годину, као и информација о потреби набавке радарских уређаја и пратеће опреме ради унапређења безбједности саобраћаја у Републици Српској.

Пред члановима Владе биће и Приједлог одлуке о утврђивању мреже предшколских установа у Српској, те Приједлог одлуке о формирању савјета за дјецу Републике Српске, а биће размтран и Приједлог одлуке о броју редовних студената који се уписују у прву годину првог циклуса студија и у прву годину другог циклуса студија у академској 2019/20. години на јавним високошколским установама.

У саопштењу се наводи да је на дневном реду и Приједлог одлуке о прихватању донаторских средсатва Владе Србије у износу од 1.000.000 евра /1.955.830 КМ/, одобрених Српској као једнократна помоћ ради реализације Програма подстицања развоја предузетништва код младих до 35 година "Стартап Српска".