latinica  ћирилица
24/05/2019 |  13:47 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Ухапшени приликом покушаја кријумчарења девет миграната

Припадници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили су данас двојицу држављана БиХ чији су иницијали М.П. /44/ и М.С. због сумње да су чамцем, преко ријеке Дрине, покушали прокријумчарити девет илегалних миграната из Србије.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Из Граничне полиције саопштено је да је једно непознато лице, примијетивши граничне полицајце побјегло ка Србији, док су М.П. и М.С. ухваћени на територији БиХ.

О овом је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ, који је наложио привремено одузимање средства извршења кривичног дјела, те да буде достављен извјештај о кријумчарењу људи.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са припадницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Пакистана и Бангладеша.

О овом догађају обавијештени су и службеници Станице граничне полиције Трбушница Министарства унутрашњих послова Србије, с циљем проналаска лица које је побјегло на територији те земље и у току је даљи рад на овом случају.

На Граничном прелазу Рача јуче је ухапшен држављанин Србије чији су иницијали С.Ч. /51/, јер је утврђено да је за њим Полицијска станица Бијељина расписала потрагу због кривичног дјела крађа електричне енергије или природног гаса.

Ухапшени је С.Ч. предат је службеницима Полицијске станице Бијељина.