latinica  ћирилица
24/05/2019 |  17:01 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Бањалука: Овог викенда Међународни пливачки митинг

У Бањалуци ће у наредна два дана на Градском олимпијском базену бити одржан Међународни пливачки митинг Бањалука опен, на којем ће учествовати више од 520 такмичара из 10 земаља.
Градски олимпијски базен у Бањалуци - Фото: СРНА
Градски олимпијски базен у БањалуциФото: СРНА

На митингу ће учествовати такмичари из 64 клуба, пливачи из Словеније, САД, Литваније, Турске и БиХ, рекао је Миодраг Чеко, спортски директор Пливачког клуба Олимп, организатора 12. пливачког митинга.

Осим најбржих пливача БиХ Николе Бјелајаца и Адија Мешетовића, учествоваће и 130 пливача из Србије, међу којима Велимир Стјепановић и Чаба Силађи.

- Бањалука опен 2019 подржала је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, град Бањалука и наш пријатељ компанија М:тел - додао је Чеко.

Промотер овог пливачког митинга Ади Мешетовић истакао је да на тркама 50 слободно и 50 делфин има више учесника него на Свјетском првенству, што потврђује да је ријеч о најбољем регионалном митингу.

Такмичења ће оба дана почињати у 9.00 часова.

Бањалука опен је у званичном календару Међународне пливачке организације и Европске пливачке федерације.

Митинг је уједно и квалификационо такмичење за Свјетско првенство које ће ове године бити одржано у Гвангџуу, Јужна Кореја, и за Олимпијске игре у Токију идуће године.