X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
24/05/2019 |  17:21 ⇒ 17:51 | Извор: СРНА

Црнадак писао Чеферину због ратне заставе БиХ на пехару ЛЕ

Министар иностраних послова у Савјету министара у техничком мандату Игор Црнадак упутио је писмо предсједнику УЕФА Александру Чеферину поводом фотографија које су се појавиле у медијима, а на којима се јасно види да се на побједничком пехару УЕФА Лиге Европе налази ратна застава БиХ.
На пехару УЕФА Лиге Европе ратна застава БиХ - Фото: klix.ba
На пехару УЕФА Лиге Европе ратна застава БиХФото: klix.ba

Из Министарства иностраних послова саопштено је да је Црнадак у писму Чеферину истакао да је у медијима видио фотографију трофеја који се додјељује побједнику УЕФА Лиге Европе, а на којој се налази ратна застава БиХ.

- То је застава која симболизује само један народ, а вријеђа друге народе који живе у БиХ. У БиХ живе Срби, Бошњаци, Хрвати и остали, а застава на постољу пехара је ратна застава, кориштена током грађанског рата у БиХ од 1992. до 1995. године - навео је Црнадак.

Он је подсјетио да је Дејтонски мировни споразум из новембра 1995. доно мир у БиХ, која је званичну заставу добила 1998. године.

- Ратна застава са пехара вријеђа многе. Надам се да је у питању ненамјерна грешка, па Вас молим да прије финалне утакмице УЕФА Лиге Европе 29. маја исправите неправду и у постоље пехара утиснете званичну заставу БиХ, јер ова која се сада налази на трофеју то није - додао је Црнадак.

У саопштењу се напомиње да је МИП БиХ о овом писму информисало и чланове Предсједништва БиХ.