latinica  ћирилица
25/05/2019 |  10:07 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

ПУ Приједор: Евидентирана 302 мигранта

На територији коју покрива Полицијска управа Приједор од почетка године евидентирана су 302 мигранта, што је далеко више у односу на исти период прошле године

Највећи број евидентираних миграната је из Пакистана. Како су истакли из приједорске Полицијске управе, према мигрантима се поступа у складу са одлукама Координационог тијела Владе за контролу миграната, које подразумијевају хуман приступ овим лицима, и омогућавање њиховог безбједног преласка преко територије Српске. Од почетка године нису евидентирана кривична дјела која су починили мигранти. У истом периоду почињено је 25 кривичних дјела над мигрантима.

- На подручју Новог Града евидентирано је специфично кривично дјело гдје су лица са подручја Федерације, тачније Унско- санског кантона, у аутомобилу и прикључном возилу превозили већи број миграната, а уједно, код тих особа пронађена опрема за илегални прелазак преко границе, односно чамац на надувавање. Против наведених особа поднесене су кривичне пријаве и извјештај надлежном Тужилаштву - рекао је начелник ПУ Приједор Сретоја Вујановић.