latinica  ћирилица
25/05/2019 |  11:35 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Митрополија предала примједбе на Приједлог закона о вјероисповјести

Представници Митрополије црногорско-приморске предали су делегацији Венецијанске комисије примједбе на Приједлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.
Котор: Митрополија црногорско-приморска (Фото: mitropolija.com) -
Котор: Митрополија црногорско-приморска (Фото: mitropolija.com)

Представници Митрополије указали су члановима Венецијанске комисије на неусаглашеност Приједлога закона са Европском конвенцијом о људским правима, смјерницама ОЕБС-а, Уставом и правним поретком Црне Горе.

Делегацији Венецијанске комисије на јучерашњем састанку у Подгорици достављена је и документација о правном субјективитету и имовинским правима Цркве, саопштено је из Митрополије.

Делегацију Митрополије чинили су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, координатор Правног савјета Митрополије протојереј-ставрофор Велибор Цомић и Владимир Лепосавић.

У оквиру припреме мишљења на Приједлог закона о слободи вјероисповијести, делегација Венецијанске комисије допутовала је у Подгорицу гдје се јуче и прекјуче састајала са представницима власти, вјерских заједница и цркава и организацијама цивилног друштва.