latinica  ћирилица
25/05/2019 |  11:46 ⇒ 13:27 | Аутор: СРНА

Уједињена Српска: Комшић није будућност БиХ и мрзи све што је српско

Уједињена Српска сматра да хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић није будућност БиХ, да мрзи све што је српско и да је срамотно да међународна заједница и цијела јавност у БиХ ћуте на његове антидејтонске и антидемократске ставове.
Уједињена Српска - Фото: илустрација
Уједињена СрпскаФото: илустрација

У Уједињеној Српској се надају да ће авантуризам Комшићевског типа и лажна грађанштина ускоро бити прошлост у политичком животу БиХ.

- На изборима изабрани кандидат блокира да се изборни резултати поштују и примјене тако што би се изабрао мандатар, а касније формирао и Савјет министара БиХ од странака побједника на изборима. То има само у БиХ - наводи се у саопштењу Уједињене Српске, која изражава жаљење што Комшић блокира формирање Савјета министара БиХ.

Из ове странке напомињу да је Комшић то јуче и јавно потврдио на гостовању на сарајевској телевизији "Фејс", гдје се похвалио да је он крив што нема кандидата за предсједавајућег Савјета министара, те да ће Савјет бити формиран тек када Република Српска прихвати "Годишњи национални план" /АНП/.

- Комшић је тај ратни и мирнодопски такозвани херој, који би БиХ увео у НАТО без обзира на став Народне скупштине Републике Српске и став свих српских политичких странака које су се јасно изјасниле за неутралност, а не за чланство у НАТО савезу. Без икаквих гласања, референдума, онако `грађански`, сарајевско-демократски, само онако како он и његов кружок кажу - наводи Уједињена Српска.

Уједињена Српска, како се наводи, са жаљењем константује да се Комшић опет обрушио на Републику Српску и Србе, те истиче како носилац ратног ордена муслиманске војске исмијава униформу Војске Републике Српске.

У саопштењу се напомиње да Комшић заборавља да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага настао од Војске Републике Српске послије реформи 2006. године и да његови припадници данас поносно носе српски грб са двоглавим орлом и оцилима.

Из Уједињене Српске истичу да је срамотно да такозвани миротворац и љевичар вријеђа читав један народ, ентитет Републику Српску, 200.000 припадника Војске Републике Српске, чланове њихових породица, више од 20.000 погинулих бораца и на десетине хиљада рањених у отаџбинско-одбрамбеном рату.

Уједињена Српска сматра да је Комшић ретроградан, да живи у ратним годинама, да мрзи све што је српско и сигурно није будућност БиХ, која треба да буде сарадња три конститутивна народа и два ентитета с циљем бољег живота.

- Та сарадња и договор на равноправним основама треба да изграде боље друштво да нам млади не одлазе у иностранство. Да сви заједно младим људима помогнемо да остану и преузму главне улоге у изградњи модерне и успјешне Републике Српске и БиХ - сматрају у Уједињеној Српској.