latinica  ћирилица
25/05/2019 |  17:45 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

Штрбац: Наставак програма стамбеног збрињавања избјеглих Срба из Хрватске

Влада Републике Српске реализоваће и у овој години програме и обезбједити средства за стамбено збрињавање избјеглих Срба из Хрватске, изјавио је директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Драган Штрбац.
Крушедол -Драган и Саво Штрбац - Фото: СРНА
Крушедол -Драган и Саво ШтрбацФото: СРНА

- Влада Републике Српске је у претходном периоду улагала значајна средства како би се осигурала што боља интеграција Срба избјеглих из Хрватске на простору цијеле Републике Српске и БиХ - рекао је Штрбац током разговора са директором Документационо-информационог центра "Веритас" Савом Штрпцем.

Они су разговарали данас код манастира Крушедол на Фрушкој гори, гдје су присуствовали 13. Крајишком црквено-народном сабору "Крушедолска звона 2019".

У манастирској цркви литургију и парастос за све Србе који су погинули и нестали током 20. вијека служио је Његово реосвештенство владика сремски Василије са свештенством Епархије Сремске.

Овогодишњем сабору присуствовали су шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Миличевић и други представници органа, институција и установа из Републике Српске и Србије, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.