latinica  ћирилица
27/05/2019 |  07:41 ⇒ 11:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Скупштина Србије о извјештају о Космету; Вучић ће говорити најмање два сата

Скупштина Србије почеће данас посебну сједницу, на чијем ће дневном реду бити извјештај о Косову и Метохији, који ће посланицима представити предсједник Србије Александар Вучић.
Скупштина Србије - Фото: РТРС
Скупштина СрбијеФото: РТРС

Блиц пише, позивајући се на неименоване изворе, да на сједници неће бити представљен детаљан план српске стране који ће бити понуђен Приштини.

Извор листа наводи, да детаљи плана са којим Вучић намјерава да изађе пред Приштину и међународну заједницу неће бити саопштени, како не би била угрожена преговарачка позиција Србије.

Медији пишу и да ће Вучић на посебној сједници говорити најмање два или три сата, као и да ће се осим о Косову дотаћи и других тема. Вучић је говор, како се наводи, припремао заједно са 30 сарадника, а такође су спремљени и одговори на евентуална питања посланика.

Посебној сједници Парламента присуствоваће и предсједница Владе Србије Ана Брнабић, министри и директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Предсједница Парламента Маја Гојковић рекла је да очекује да ће дебата бити садржајна и да ће трајати дуго, а да ће послије Вучићевог излагања сви шефови посланичких група и посланици имати прилику да коментаришу извјештај и да изнесу своје ставове.

Шеф посланичке групе владајуће Српске напреде странке Александар Мартиновић најавио је да ће предложити да се вријеме за расправу удвостручи.

Након дебате, посланици ће се изјаснити о извјештају о преговорима између Београд и Приштине од 2013. до маја 2019. године.

Посланици дијела опозиције који бојкотују рад Парламента, најавили су да неће доћи на сједницу на којој је једина тачка дневног реда извјештај о КиМ.