latinica  ћирилица
27/05/2019 |  09:50 | Аутор: СРНА

Вучић честитао Долу

Александар Вучић (фото: Tanjug / Sava Radovanović) -
Александар Вучић (фото: Tanjug / Sava Radovanović)

Предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић честитао је предсједнику Европске народне партије Жозефу Долу успјех који је та партија остварила на изборима за Европски парламент.
Вучић, који је и предсједник Србије, истакао је у писму Долу да највећи број мандата који је Европска народна партија освојила показује да су напоран рад и посвећеност промовисању вриједности и принципа ове политичке породице резултирали повјерењем гласача, саопштено је из СНС-а.

- Увјерен сам да ћете наставити да са успјехом водите породицу странака која заговара људско достојанство, слободу, одговорност, једнакост, правду, солидарност, тржишну економију и снажнију и уједињенију Европу, али и ближу сарадњу са чланицама на Балкану. Вјерујем да Српска напредна странка може значајно да допринесе основним циљевима Европске народне партије и Европе за све - навео је Вучић.

Прве пројекције резултата избора за Европски парламент показују да је Европска народна партија освојила 173 мјеста у парламенту, а социјалисти 147.