latinica  ћирилица
27/05/2019 |  11:59 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Девет милиона КМ за нове водоводе и канализацију у Бањалуци (ФОТО)

У оквиру инвестиционог циклуса "Бањалука се гради", данас је почела изградња канализације у огранку Улице Браће Кавића у насељу Дебељаци.

Заједно са овим, мањим пројектом, Бањалука ће ове године, новцем из градског буџета и кредита ЕБРД-а, градити широку мрежу водовода у вриједности од око девет милиона КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је обишао радове, рекао је да је ријеч о дијелу канализације у Улици Браће Кавића у Дебељацима, која се ради по захтјевима грађана.

- Надам се да ће сам овај огранак канализације, уједно, помоћи у даљој превенцији проблема са падавинама и са поплавама - рекао је Радојичић.

Он је указао да је ово тек почетак великог, овогодишњег улагања у изградњу нове водоводне и канализационе мреже у приградским и сеоским подручјима.

- Радићемо на свим подручјима града, од Карановца, Рекавица, Славићке, Радосавке, Бронзаног мајдана, Мишиног хана, Чесме, водећи се приоритетима које су исказали сами грађани - најавио је Радојичић.

Извођач радова у Дебељацима је предузеће Хидросплет. Вриједност уговорених радова је 15.000 КМ, а планирано је да буду окончани током јуна.

Мјештанин Далибор Ђајић захвалио је Радојичићу и Градској управи на овом, како је рекао, занчајном инфраструктурном пројекту који ће помоћи да се заштите домаћинства од поплава.

Извор: banjaluka.rs.ba