latinica  ћирилица
27/05/2019 |  12:40 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Изетбеговић говори запаљиво јер није одлучујући фактор

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић оцијенио је да је предсједник СНСД-а Милорад Додик мета запаљивих изјава Бакира Изетбеговића откако лидер СДА више није одлучујући политички фактор ни унутар бошњачког тијела.

Чубриловић је данас у Бањалуци навео да Изетбеговић ништа друго не ради, осим што даје запаљиве политичке изјаве.

- Њима не треба давати посебну пажњу, али их не треба потпуно занемарити. Мислим да је то обраћање његовом бирачком тијелу и то не може имати ефекте на Српску - рекао је Чубриловић, коментаришући посљедње запаљиве изјаве Изетбеговића, који је рекао, између осталог, да се Додик од "социјалдемократе претворио у агресивног националисту и већ деценију опструише витално важне процесе у земљи".

Он је нагласио да су потпуно бесмислена нова запошљавања у БиХ институцијама и администрацији у вријеме када са позиција, након избора, треба да одступи већина фукционера или министара.

- Они треба да препусте своја мјеста људима који су побиједили на изборима. Остављање вишка радника је само стварање траума за одређени број људи који би могли да се изложе ризику да за 15 дана или мјесец остану без радног мјеста - рекао је Чубриловић.