latinica  ћирилица
27/05/2019 |  12:51 | Аутор: klix.ba

Сарајево: Сукоб представница два удружења, раздвајао их министар (ВИДЕО)

У Сарајеву је данас, током полагања цвијећа у улици Ферхадија у знак сјећања на 26 страдалих грађана, дошло до вербалног сукоба представника удружења Цивилне жртве рата и Унија цивилних жртава рата.
Инцидент на полагању цвијећа у улици Ферхадија - Фото: klix.ba
Инцидент на полагању цвијећа у улици ФерхадијаФото: klix.ba

Вијенце су положили представници Владе Кантона Сарајево, члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, представница Уније цивилних жртава рата на челу с предсједницом Сенидом Каровић и представници Удружења Цивилне жртве рата на чијем челу се налази Санита Имамовић.

Имамовићева је спријечила обраћање Каровићеве, рекавши да нико неће положити цвијеће цивилним жртвама рата осим Удружења Цивилне жртва рата.

- Ми не дамо ову популацију. Ово је наша популација, а није политичка - повишеним тоном обратила се Имамовићева коју је прекинула Каровићева ријечима да "ово нису цивилне жртве рата (премијера КС) Едина Форте", у неколико наврата понављајући "склони ми се".

Услиједиле су међусобне оптужбе о политичкој позадини удружења.

У причу се умијешао и министар рада и социјалне политике Кантона Сарајево Малик Гарибија који је покушао да смири ситуацију говорећи предсједницама удружења да се не свађају "због људи који су страдали у Ферхадији".

Сукоб између ова два удружења траје од фебруара, када је Удружење Цивилне жртве рата иступило из Уније цивилних жртава рата. Имамовићева је тада оптужила Каровићеву и секретара Музафера Тескреџића да раде у свом интересу, а не у интересу цивилних жртава рата.