latinica  ћирилица
27/05/2019 |  13:19 | Аутор: РТС

Пацоли опет писао Могеринијевој, жалио се на српске власти

Замјеник премијера самопроглашеног Косова и министар спољних послова Беџет Пацоли поново је писао високој представници Европске уније за спољну политику и безбједност Федерики Могерини, изражавајући "забринутост због сталних пријетњи и хапшења грађана Косова од стране српских власти" и позивајући ЕУ да "заустави такве акције Београда", преноси РТК2 на српском језику.
Беџет Пацоли (Фото: CC BY-SA 4.0/Gsite Gsite) -
Беџет Пацоли (Фото: CC BY-SA 4.0/Gsite Gsite)

Пацоли је на Фејсбуку објавио да је у писму Федерики Могерини "изразио дубоку забринутост" приштинских власти због "континуираног хапшења и упорних пријетњи грађанима Косова од стране српских власти, чиме крше споразум о слободном кретању и основна људска права".

- Позивам ЕУ да интервенише и заустави ове акције Београда. Косово је спремно да предузме мјере како би одговорило и заштитило своје грађане свих етничких и вјерских припадности - написао је Пацоли.

Приштински медији су пренијели да је он на овој друштвеној мрежи такође изнио тврдњу да су јуче "српске власти ухапсиле Марјан Ђокаја, припадника косовске пореске службе", у путу за Косово и Метохију.