latinica  ћирилица
27/05/2019 |  16:01 ⇒ 16:08 | Аутор: СРНА

Јачати женско предузетништво

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је данас да је женско предузетништво веома важно за економско, политичко и друштвено оснаживање жена.
Бањалука-Петричевић са делегацијом Џендер центра - Фото: РТРС
Бањалука-Петричевић са делегацијом Џендер центраФото: РТРС

Петричевић је са делегацијом Џендер центра - Центра за једнакост и равноправност полова Владе Српске, коју је предводила директор Мирјана Лукач, разговарао о наставку сарадње у оквиру пројекта Агенције УН за родну равноправност и оснаживање жена, те спровођењу стратешких мјера за унапређење и јачање положаја жена у друштву, са посебним акцентом на женско предузетништво.

Он је истакао да су усвајањем Нацрта стратегије развоја женског предузетништва дефинисани основни циљеви, активности, носиоци развоја предузетништва жена, рокови и средства неопходна за подршку женском предузетништву, те да ће посебан акценат у овој години бити стављен на његово јачање.

Саговорници су истакли да ће приоритетне акције за наредни период бити усмјерене на обуку и конкретну помоћ на терену, како би повећали конкурентност пословних субјеката које покрећу и воде жене предузетници, те унаприједили доступност и привлачност предузетништва и пословања за жене.