latinica  ћирилица
27/05/2019 |  18:42 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Одбачена понуда турске компаније, заинтересована фирма из Србије

Скупштина повјерилаца бијељинске Шећеране у стечају одбацила је данас понуду турске фирме Сариел за куповину ове фабрике, јер није понуђена договорена цијена, нити адекватна банкарска гаранција, рекао је новинарима предсједник Одбора повјерилаца ове фабрике Војислав Николић.
Бијељина: Шећерана - Фото: РТРС
Бијељина: ШећеранаФото: РТРС

Он је додао да је понуда турске фирме "Сариел петрол енерџи" одбијена као неприхватљива и некомплетна, односно да не представља довољну гаранцију да се са њима може направити добар посао.

- У спис суда је стигло писмо намјере фирме Нива из Жабља у Србији која се бави производњом медицинске опреме. Заинтересовани су да сниме ситуацију у фабрици и да након тога дају понуду - изјавио је Николић након Скупштине повјерилаца.

Он је навео да је Одбор повјерилаца овлаштен да настави продају стечајне имовине по цијени од 10 милиона КМ, те да се паралелно уради правни оквир за израду плана реорганизације стечајног дужника с намјером да се имовина стечајног дужника подијели повјериоцима као намирење за призната потраживања.

Стечајни управник фабрике Небојша Матић рекао је да му је Скупштина дала сагласност да обавијести представнике фирме Нива и да их позове на сједницу Одбора повјерилаца да виде ситуацију у фабрици и доставе понуду.

- Они су навели да би запослили минимално 100 радника, што је веома интересантна понуда - навео је Матић.

Наставак Скупштине повјерилаца договорен је за 4. јули.