latinica  ћирилица
27/05/2019 |  22:00 | Аутор: srpskainfo.com

Фудбалски клуб Радник и званично учесник квалификација за Лигу Европе

Фудбалски клуб Радник је и званично учесник квалификација за Лигу Европе, потврдио је семберски тим на друштвеним мрежама. Бијељински тим је добио позивницу након што је сарајевски Жељезничар остао без лиценце, јер није на вријеме измирио обавезе према бившем тренеру Славку Петровићу.
Радник Бијељина  (FK Radnik/facebook) -
Радник Бијељина (FK Radnik/facebook)

Ова одлука обрадовала је навијаче и руководство тима из Бијељине, а генерални директор Небојша Томић истиче да ће челни људи клуба учинити све како би се што спремније дочекали први европски сусрети.

– Желим да похвалим надлежне комисије ФС БиХ које су протеклих дана трпиле притиске како би одлука Комисије за лиценцирање била промијењена. Савез је још једном показао досљедност и принципијелност, па ће ФК Радник играти квалификације за Лигу Европе. Ми смо испоштовали све оно што је ФС БиХ тражио како би добили лиценцу и као први тим послије Жељезничара на табели представљаћемо БиХ на европској сцени. Нама предстоји активан одмор, јер желимо што боље да се спремимо и репрезентујемо наш фудбал. У току паузе покушаћемо да доведемо неколико појачања и организујемо мечеве на Градском стадиону у Бањалуци који смо пријавили као доомаћи терен за одигравање утакмица – рекао је Томић.

Радник је већ једном учествовао у европским такмичењима када је елиминисан од бугарске Берое. Бијељински тим ће име ривала сазнати 18.јуна када је жријеб за прво коло.