latinica  ћирилица
28/05/2019 |  07:52 ⇒ 11:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: До зуба наоружане албанске јединице упале из три правца

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио да су јединице РОСУ јутрос упале на сјевер КиМ на територију све четири општине у којима живе Срби. Према његовим ријечима, циљ је да се застраше Срби и изазове паника. Он каже и да располаже информацијама да је неколико Срба ухапшено.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

- Јутрос око шест сати, специјалне јединице РОСУ упале су из три правца на сјевер КиМ, на територију све четири општине, са циљем да застраше, изазову панику уз хапшења која смо најављивали и о којима је говорио предсједник претходних дана, да створе немогућу климу за Србе на КиМ - рекао је Ђурић за Танјуг.

Ђурић је истакао да су "сепаратисти из Приштине прибјегли настрашнијим методама да би Србе заплашили".

- То су учинили уз сагласност дијела међународне заједнице и велику срамоту Квинте, иако смо данима упозоравали да се припрема овакав сценарио и масовна хапшења Срба. Држава Србија је позивала да се спријечи овакав сценарио зато што ово представља играње миром на територији наше јужне покрајине - рекао је Ђурић.

Он је указао да је велика срамота што нема реакције Квинте, упозоривши да је ситуација драматична.

Ђурић је рекао да је упад "више колона до зуба наоружаних шиптарских јединица" покренут са јасним циљем да Србе застраше.

Он је констатовао да је очигледно да "ти шиптарски екстремисти, а и они који су им дали сагласност за овако нешто, јер овако нешто није било могуће без сагласности њихових спонзора и ментора из земаља Квинте, оваким акцијама желе да Срба више не буде на Косову и Метохији".