latinica  ћирилица
28/05/2019 |  11:29 ⇒ 19:34 | Аутор: СРНА

Додик: Озбиљан ударац на крхки мир и покушај да се испровоцира нови егзодус

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је операција специјалних снага РОСУ озбиљан ударац на крхки мир на Косову и Метохији и да не може бити толерисана ни од нечега што се зове међународна заједница, која је присутна у овој јужној српској покрајини.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да држава Србија има право да штити свој народ, који је остао незаштићен чак и од међународних снага које би требало да и њима, као и Албанцима на Косову и Метохији, гарантују безбједност. 

- Образложења да је јутрошњи упад на сјевер Косова и Метохије у функцији борбе против криминала су несувисла, јер да би се појединци привели правди не морате да дижете специјалне јединице са дугим цијевима које узнемире све становништво на Косову и Метохији - истакао је Додик.

Према његовим ријечима, посебно је чудно образложење да су на тај начин хапшени припадници полиције. 

- Они су могли бити ухапшени мирно на својим радним мјестима, ако је било основа за њихово хапшење. Зато је потпуно јасно да овдје није ријеч о борби против криминала. Ово је борба против останка Срба на Косову и Метохији и покушај да се испровоцира њихов нови егзодус - нагласио је Додик.

Повезане вијести:

Цвијановић: Политичка акција на сјеверу Космета уз употребу силе

Вишковић: Подршка руководству Србије да заштити Србе на КиМ