latinica  ћирилица
28/05/2019 |  14:57 | Аутор: sputniknews.com

Драматично свједочење Србина о "ратном стању" у Зубином Потоку

Раденко Миловановић из Зубиног Потока, повријеђен током јутрошње акције "косовске полиције" у том мјесту, каже да су припадници јединица РОСУ пуцали на њих, упадали у куће и малтретирали жене и дјецу.
Окупљање Срба у Зубином Потоку (фото: gazetaexpress.com) -
Окупљање Срба у Зубином Потоку (фото: gazetaexpress.com)

- Јурили су ме и пуцали на мене, скочио сам са три-четири метра и повриједио ногу, он је дошао до мене и наставио да пуца на мене. Били су маскирани, имали су фантомке и били су под пуном ратном опремом - рекао је Миловановић, који је заједно са повријеђеним Бобаном Јанићијевићем збринут у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица.

- Једноставно, ратно стање... Све су уништили. Ми смо голуруки били, нико на њих није пуцао, како смо се повлачили и постављали препреке да не могу да прођу, они су све рушили и палили. Улазили су у куће, малтретирали жене и дјецу - испричао је Миловановић.

Он је додао да су припадници РОСУ тукли све који нису могли да побјегну, а седам лица је одведено.

- Дошли су са магистралног пута до кућа и кренули да пуцају. Он је дошао мене да убије - рекао је Миловановић.

Миловановић је приликом напада јединица РОСУ задобио затворене повреде десне поткољенице, а Јанићијевић отворене повреде лијеве поткољенице.

Начелник Ортопедије Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Драгиша Миловић рекао је да су два пацијента задобила повреде доњих екстремитета, да су хируршки и ортопедски обрађени и тренутно су ван животне опасности.

- Очекујемо да током дана урадимо још неке прегледе и анализе, али за сада њихово здравствено стање је задовољавајуће - рекао је Миловић.

Повријеђене је обишао предсједник Српске листе Горан Ракић, који је изјавио да покушавају да сазнају гдје се налази седморо грађана Зубиног потока који су брутално претучени и одведени у непознатом правцу.