latinica  ћирилица
29/05/2019 |  09:34 | Аутор: СРНА

Источна алтернатива: Ускоро кампања против уласка у НАТО

Из Удружења грађана "Источна алтернатива" најављују да ће почетком јула из Сребренице покренути кампању против уласка БиХ у НАТО и позивају све српске политичке партије и патриотске организације да им се придруже.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

- Кампању против уласка у злочиначку НАТО алијансу водићемо под слоганом "Никад у НАТО - Хоћемо савез са Русијом!", саопштено је из овог удружења.

"Источна алтернатива" упозорава да подметање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/ за придруживање БиХ том савезу није ништа друго него уцјена и покушај изругивања и понижавања српског народа и Републике Српске.

- То је покушај присилног убацивања БиХ у НАТО да би се српски народ довео у апсурдну позицију да тражи опроштај од злочинаца из тог пакта за убијања српског народа бомбама са осиромашеним уранијумом од чега се још осјећају посљедице, јер народ оболијева од разних облика карцинома и умире у много већем проценту него на другим подручјима која нису бомбардована - наводе из "Источне алтернативе".

Из овог удружења упозоравају све српске представнике у заједничким органима БиХ да ни по коју цијену не пристају на било какав савез са НАТО-ом.

"Источна алтернатива" осуђује све који се не одупру наметању и условљавању бошњачких политичара и њиховој уцјени да ће пристати на формирање власти само под условом прихватања пута за улазак БиХ у НАТО.

- Предлажемо да се БиХ мирно раздружи и они који желе у НАТО нека се прикључују, а Република Српска да сама одлучује о свом путу и да уђе у савез са Русијом, што је најприродније, јер је то традиционални српски савезник кроз историју - поручују из овог удружења.