latinica  ћирилица
29/05/2019 |  16:35 ⇒ 30/05/2019 | 08:11 | Аутор: Б92

Надал фуриозан и у другом колу, Циципас чека Крајиновића

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у треће коло Ролан Гароса победом над Нијемцем Јаником Маденом у три сета.

Надал је до побједе дошао послије два часа игре – 6:1, 6:2, 6:4.

Једанаестоструки шампион у Паризу је наставио поход ка одбрани титуле у други меч заредом, такође против Нијемца, ријешио у минималном броју сетова.

Рафа је побједом заказао "дерби" трећег кола против Давида Гофана, који је такође максималним резултатом елиминисао Миомира Кецмановића.

Надал је од самог старта демонстрирао силу и освојио пет уводних гемова. У другом сету је противнику препустио гем више него у првом, али је опет сет ријешио у своју корист са два брејка вишка.

У трећем сету Маден је успио да одузме сервис "Краљу шљаке", и то не једном већ двапут. Враћао је брејкове за 3:3 и 4:4, али посљедњи, када је Надал сервирао за меч, није успио.

Ово је била 16. побједа у низу за Шпанца на Отвореном првенству Француске.

Даље се пласирао и Грк Стефанос Циципас, који је побиједио Боливијца Уга Делијена у четири сета, нешто теже него што је очекивано – 4:6, 6:0, 6:3, 7:5.

Циципас је у првом сету повео са 3:1, али онда, на опште изненађење, изгубио пет од наредних шест гемова. Брзо се вратио у меч и у другом сету Делијену уручио "кромпир", да би добру игру пренио и на трећи дио меча.

У четвртом сету Боливијац је покушао да закомпликује ствари. Направио је брејк и дошао до предности од 4:2, али је, слично као и Циципас у првом сету, до краја дуела освојио једва један гем.

Циципас је побједом и пласманом у треће коло Ролан Гароса направио најбољи резултат на том турниру у каријери. У наредној рунди противник ће му бити бољи из окршаја Филипа Крајиновића и Роберта Карбаљеса Баене.