latinica  ћирилица
30/05/2019 |  18:31 ⇒ 21:25 | Аутор: СРНА

Чубриловић: НСРС ће подржати сарадњу Српске и дијаспоре

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да ће Народна скупштина подржати сваки вид сарадње Републике Српске и дијаспоре.

- Важно је то што на Форуму дијаспоре учествује више од 200 људи из више од 30 земаља. То је потврда да Република Српска има јаку дијаспору - рекао је Чубриловић у обраћању на Форуму дијаспоре у Бањалуци.

Он је оцијенио да је сарадња са дијаспором од огромног значаја за развој Републике Српске.

Чубриловић је истакао да је Форум дијаспоре чврста спона између Српске, Србије и српског народа који живи у Европи и свијету.

- Прошле године одржан је први форум дијаспоре као нови начин повезивања и успостављања сарадње Српске са дијаспором. Вјерујем да ћемо и у будућности реализовати идеје и наставити са овим значајним окупљањем - додао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, институције Републике Српске морају интензивно радити на повезивању са дијаспором.

- Народна скупштина ће подржати сваки вид сарадње. Наша највиша законодавана институција је најефикасија у БиХ и извршава све обавезе. Република Српска са дијаспором мора бити што препознатљивија у међународним односима, а на путу ка ЕУ ваша подршка је од изузетног значаја - рекао је Чубриловић.

Он је учесницима Форума пожелио успјешан рад.