latinica  ћирилица
01/06/2019 |  15:54 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

РГ: Ђоковић лако до четвртог кола!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у 1/8 финала Ролан Гароса, пошто је у мечу трећег кола савладао Италијана Салватореа Каруза у три сета.

По сетовима је било 6:3, 6:3, 6:3. Меч је трајао два часа и пет минута, и за то вријеме српски ас није дозволио 147. играчу на АТП листи да и једном озбиљније угрози тријумф свјетског броја један.

На вријеме је Новак правио брејкова, уводио сваки сет у мирне воде и лако ријешевао сваки иоле постављен задатак, који је је имао у овом мечу за трећу максималну побједу на другом Грен слем турниру сезоне у Паризу.

У 1/8 финала Ђоковића иде на Нијемца Јан Леона Штруфа, који је у маратонском мечу у пет сетова савладао Хрвата Борну Ћорића. Било је 4:6, 6:1, 4:6, 7:6 (1), 11:9. 

Нажалост, Ђоковић је остао једини српски представник на Ролан Гаросу, пошто су нешто раније своје мечеве након велике борбе изгубили прво Филип Крајиновић,а потом и Душан Лајовић.

Од меча са Карузом на РТРС можете пратити све мечева Новака Ђоковића.

Такође, у директним преносима на РТРС, биће сва четири полуфинална меча, мушки и женски ( четвртак 6.јун и петак 7.јун) као и оба финала ( субота 8.јун и недјеља 9.јун).