latinica  ћирилица
03/06/2019 |  09:47 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Имена ухапшених у акцији "Клуб"; Погледајте њихово привођење (ФОТО/ВИДЕО)

У оквиру оперативне акције кодног назива "Клуб" усмјерене на разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога и навођењем на проституцију слободе су лишени Срђан Бошков, Мирко Саламић, Леа Докмановић, Наил Капо, Медина Капо, Амер Исаковић, Љубиша Бајичић, Стефан Адамовић, Дијана Бабић, Маринко Марјановић и Јелача Драган, сазнаје РТРС.

Начелница Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је за РТРС да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука,а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука проводе оперативну акцију кодног назива "Клуб", која је усмјерена на спречавање растурања и производње опојне дроге, као и навођења на проституцију.

Акција "Клуб" (Фото: РТРС)

- У оквиру данашњих активности извршени су претреси на више локација на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бањалука, као и Полицијска управа Градишка, слободе је до сада лишено 11 лица - истакла је она.

Миљановићева је истакла да ће против ових лица, као и једног лица које се тренутно налази на издржавању затворске казне у КПЗ Добој, бити подесени извјештаји надлежном тужилаштву.

У данашњим активностима пронађена је и заплијењена одређена количина опојних дрога марихуане и спида, затим и опрема која се користи за производњу опојних дрога. Заплијењени су и мобилни телефони, као и остали предмети који потичу из извршења кривчног дјела, саопштио је МУП Српске.