latinica  ћирилица
03/06/2019 |  17:14 ⇒ 18:00 | Аутор: СРНА

Зворник: Поплављени подруми и дворишта (ФОТО)

Јак пљусак, који је данас ношен вјетром захватио Зворник, проузроковао је плављење улица и подрумских просторија стамбених зграда у градском Новом насељу.
Плављење улица и подрумских просторија у Зворнику - Фото: СРНА
Плављење улица и подрумских просторија у ЗворникуФото: СРНА

Вода је за само тридесетак минута поплавила улицу, подруме зграда Б-16, 17 и 18 и дворишта неколико приватних кућа јер одводни канали који су дијелом зачепљени нису могли да приме велику количину кише.

Станари ових стамбених зграда тврде да код сваког мало јачег пљуска вода улази у подруме, те оставља иза себе муљ и прљавштину сваке врсте.

Један од станара зграде Б-18 каже да сваки пут обавијести надлежне органе о овој учесталој појави, те додао да се ово питање трајно не рјешава.

Плављење улица и подрумских просторија у Зворнику

Он је истакао да није проблем само вода која иза себе остави огромне количине муља и смећа у подрумима, већ и што су нека улазна врата у подруме истулила од честе влаге, па улазе гмизавци који су опасност за дјецу.

Станари ове зграде замјерају надлежној градској комуналној служби која не отклања техничке недостатке да би проток наглих падавина и отпадних вода несметано могао да отиче у шахтове.

Они тврде да је проблем и у томе што нема више шахтова, па се зачепљавају одводни канали, па се вода излива у подруме и на улицу.

И Бијељину је око 14.00 часова захватило невријеме са пљуском током којег је испаљено седам противградних ракета.