latinica  ћирилица
04/06/2019 |  19:19 ⇒ 19:25 | Аутор: Б92

Федерер славио против Вавринке за нови класик са Надалом (ФОТО/ВИДЕО)

Роџер Федерер савладао је Стена Вавринку резултатом 3-1 (7:6, 4:6, 7:6, 6:4) и пласирао се у полуфинале Ролан Гароса гдје ће играти са Рафаелом Надалом.
Роџер Федерер (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Роџер Федерер (фото: twitter.com/rolandgarros)

Атомски тенис смо гледали у првом сету, прави двобој Федерера и Вавринке који је послије тај брејка припао некадашњем светском броју један - Роџеру Федереру.

Ни један ни други тенисер нису дозволили брејк, одлично су користили шансе на свом сервису, тако да смо гледали, већ поменути, тај брејк, који је Федерер успио да добије.

Вавринка је сјајно изгледао на старту другог сета, направио је и први брејк и повео са 3-1. Није губио концентрацију и успио је да са 6:4 дође до изједначења у другом сету. Искористио је брејк предности на најбољи могући начин и донио нову драму у овај четвртфинални дуел.

Фантастична тениска представа на Сузан Ленглену коју су пружила два Швајцарца виђена је у трећем сету. Током прва четири гема није било изненађења, а онда Вавринка осваја гем без изгубљеног поена.

Потом Стен шокира Федерера и прави брејк да би у осмом гему дозволио Роџеру да анулира тај брејк предности и да на свом сервису послије поведе са 5:4. Дугачак је био 10. гем, али је послије неколико преокрета и велике борбе Вавринка успио да дохвати изједначење и продужи трећи сет.

Четврти сет је био идентичан као претходна три. Имали смо неке маратонске гемове и један је припао Роџеру Федереру, а други Стену Вавринки. Послије шест одиграних гемова, имали смо неријешен исход и због невремена је меч био одложен.

Одмах по повратку швајцарских тенисера на терен Сузан Ленгле, Стен Вавринка је искористио предност на сервису и освојио први гем послије паузе.

Федерер му је одговорио на најбољи могући начин-освојивши гем на свој сервис и направивши брејк! Овај брејк му је донио предност од 5:4, што је значило да је Роџер имао прилику да на свом сервису оконча "Швајцарски двобој".

Имао је Роџер сет-меч лопту, али је није искористио, потом је изгубио још један поен и тако донио Вавринки брејк лопту. У тим моментима је одлично сервирао и моментално изашао на мрежу, па је зарадио нову меч лопту и - опет дупла сервис грешка. Трећа срећа је овога пута погледала Федерера и он је успио да се са 3-1 (7:6, 4:6, 7:6, 6:4) пласира у полуфинале Ролан Гароса.

У том полуфиналном сусрету нас чека права тениска посластица, пошто ће Федерер "укрстити копља" са старим познаником Рафаелом Надалом.