latinica  ћирилица
04/06/2019 |  20:22 ⇒ 22:42 | Аутор: СРНА

Основана партија Полиграф, предсједник Зоран Талић (ФОТО)

У Бањалуци је вечерас основана партија Политичко-грађански фронт - Полиграф, чији је предсједник Зоран Талић поручио да ће ова странка настојати да све потенцијале Републике Српске претвори у развојне пројекте, очува народ и обезбиједи сигурну егзистенцију људима на овим просторима.
Полиграф - Фото: РТРС
ПолиграфФото: РТРС

Талић је, уочи оснивачке скупштине Полиграфа, рекао новинарима да ће се ова странка бавити конкретним програмима, визијом, будућношћу и пројектима регионалног и европског типа који овим просторима могу дати економски замајац, те отворити веће могућности за домаће и стране инвестиције.

- Бавићемо се и питањима дигитализације јавног сектора и самог система. Ако желимо да уђемо у дигитално друштво морамо искористити сву нашу памет и знање - рекао је Талић и додао ће посебна пажња бити посвећена дијаспори.

Он је нагласио да бројни људи, окупљени у тој странци, која је раније дјеловала као удружење грађана, могу дати значајан допринос развоју Српске.

- И даље ћемо у свом раду бити у директном контакту са грађанима - навео је Талић, који је предсједник бањалучке Скупштине града.

Он је додао да ова странка већ планира формирање општинских одбора у цијелој Републици.

Фото: РТРС

Предсједник иницијативног одбора за формирање градског одбора Полиграфа у Требињу Зоран Анђушић рекао је да ће се Полиграф залагати за то да локалне заједнице буду мотор развоја Српске и БиХ.

- Наша странка ће у Требињу постати нова политичка снага која ће помагати у рјешавању свих животних проблема грађана. Даћемо шансу младим, стручним људима да својим идејама и иницијативама допринесу побољшању живота у цијелој Српској - рекао је Анђушић, који је одборник у Скупштини Требиња.

Татјана Чичић Оџаковић из ове странке рекла је да Полиграф остаје сервис грађанима ради рјешавања њихових проблема.

- Протекле двије године смо као удружење стално били на терену са активистима, симпатизерима и суграђанима. То нас очекује и у даљем раду - рекла је Оџаковићева, која је одборник у Скупштини Бањалуке.

Оснивачкој скупштини Полиграфа присуствовали су бројни симпатизери и чланови те странке, као и представници других партија, званице из политичког и друштвеног живота.