latinica  ћирилица
05/06/2019 |  09:19 ⇒ 14:59 | Аутор: Вечерње новости

Иванишевић: Волио бих да Ђоковић освоји Ролан Гарос

Да је Ноле побиједио у Риму рекао бих да сигурно осваја Париз. Ипак, имајући у виду историју и традицију, морам да дам мало веће шансе Рафи - прича Горан
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com) -
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com)

Волио бих да Новак Ђоковић освоји овај Ролан Гарос, поручује хрватска тениска легенда Горан Иванишевић, који помно прати дешавања на Отвореном првенству Француске.

- Исто мислим. За Новака је до сада све било "лаганини", имао је само мало јачи тренинг. Веома је тешко процијенити ко има веће изгледе. Видјели смо њихов меч у Риму. То је било потребно Надалу. Да је Ноле добио у Риму, рекао бих да сигурно осваја Ролан Гарос. Због историје и традиције, имајући у виду колико је Надал до сада овдје освојио титула, морам да кажем да 51:49 шанси дајем Надалу, али бих волио да Ноле побиједи!

- Пуна је талената наша бивша држава, цио тај дио. Ми Балканци, кад нешто хоћемо, кад се заинатимо, онда то и направимо. Неко одгоре је нешто усадио у тај дио земље. У свим спортовима са лоптом, и код нас, и код вас, има невиђено даровитих људи. Само долазе. То је други склоп размишљања. Веома је тешко Американцу да схвати Балканца. Кад је Ноле био с Агасијем, мени је Андре супер драг, али сам прогнозирао не више од четири до пет месеци њихове сарадње. Не може Американац то да схвати. Супер ми је драго да видим те успјехе, уопште, и наших и ваших спортиста. То је велика ствар.

На питање шта мисли о Нолетовом "амбасадорском" дјеловању на помирењу двије нације, због чега га неки хвале, а неки прозивају, Иванишевић каже:

- Новак је суперинтелигентан, паметан и одличан момак, који на то нормално гледа. Наравно да је добро, за све, да једни друге подстичу. Нормално је да ће увијек бити ривалства кад играју једни против других. Тако је и код нас кад играју Хајдук и Динамо или код вас Звезда и Партизан. Али, уопште, слажем се с Новаком. То би тако требало да се гледа. Човјек је прошао цијели свијет, први је играч на свијету, сви га слушају, сви га воле и све што је рекао у посљедње вријеме, свака ријеч му је на мјесту - закључио је Иванишевић.