latinica  ћирилица
06/06/2019 |  08:55 | Аутор: РТС

Торонто повео против Голден Стејта у борби за НБА титулу (ВИДЕО)

Кошаркаши Торонто репторса савладали су Голден Стејт вориорсе у Окленду 123:109 (36:29, 24:23, 36:31, 27:26) и повели са 2:1 у финалној серију НБА Лиге. Бранилац титуле играо је без повријеђених Дурента и Томпсона. Сљедећа утакмица игра се у ноћи између петка и суботе а домаћин је поново Голден Стејт.
Торонто-Голден Стејт (Фото:www.swaggermagazine.com) -
Торонто-Голден Стејт (Фото:www.swaggermagazine.com)

Тим из Канаде максимално је искористио одсуство суперзвијезда Вориорса Кевина Дурента и Клеја Томпсона савладавши убједљиво у Орлак арени у Окленду браниоца титуле.

Побједа Репторса нити једног тренутка није долазила у питање. Стеф Кари је са 47 поена (осам скокова и седам асистенција) покушавао да тргне свој тим али је Торонто успјешно одбио сваки налет домаћина максимално кажњавајући сваку грешку ривала.

Госте је сјајно служио шут за три поена погодивши 17 тројки из 38 покушаја док су са слободних бацања били малтене непогрешиви (20-21).

Репторсе је, по обичају, предводио маестрални Кавај Ленард са 30 поена, седам скокова и шест асистенција. Одличан је био и Кајл Лаури са 23 постигнута коша уз девет тачних додавања. Паскал Сикијам и Дени Грин додали су по 18, а Марк Гасол 17 поена. Одличан посао у одбрани одрадио је Серж Ибака изблокиравши шест пута ривале.

У тиму Ратника, осим Карија, двоцифрени су били само Дрејмонд Грин са 17 и Андре Игодала са 11 поена.

Четврта утакмица финалне серије игра се у такође у Оракл арени у ноћи између петка и суботе. Према неким информацијама, Дурент и Томпсон требало би да се врате у редове шампиона.