latinica  ћирилица
06/06/2019 |  12:40 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Додик - Лавров: Ојачаћемо и очувати нафтну индустрију Српске (ФОТО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом у Санкт Петербургу разговарао о политичким и економски темама, али и о укупним глобалним кретањима.

- Лавров је говорио о кретању глобалних односа, што може да буде и добар орјентир за нас. Ми радимо на плану економије, јачању и очувању капацитета нафтне индустрије Републике Српске. Вјерујем да ћемо у томе успјети - истакао је Додик за РТРС.

Додик са Лавровом (Фото: РТРС)

Он је додао да је са Лавровом разговарао и о сарадњи везаној за сертификовање Ремонтног завода Орао у Бијељини како би могао да врши репарацију и модернизацију хеликоптера руске производње.

Према његовим ријечима, једна од новина у сарадњи са Санкт Петербургом јесте да ће бити формирана радна група која ће се бавити развојем нових технологија.

- Упознали смо домаћине да смо у оквиру нове организације Владе формирали посебно министарство које се тиме бави. Вјерујем да ће радна група дати резултат до доласка губернатора у Бањалуку којег очекујемо у току јесени - каже Додик.

Лавров се захвалио за дочек у Бањалуци прошле године, те замолио Додика да га извијести о стању у БиХ.

Додик рекао да је у Републици Српској ситуација стабилна, али да у је БиХ највећи проблем то што још није формирана власт на нивоу БиХ.

Повезане вијести:

Цвијановић: "Мапом пута" до чвршће сарадње са Санкт Петербургом

Додик - Лавров: Српска стабилна; У БиХ неформирање власти проблем

Цвијановићева и Додик са Бегловим; Потписана "Мапа пута"