latinica  ћирилица
06/06/2019 |  16:41 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Ђоковић у полуфиналу Ролан Гароса! (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног шампионата Француске, пошто је у мечу петог кола у три сета савладао Нијемца Александра Зверева.
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros) -
Новак Ђоковић (фото: twitter.com/rolandgarros)

По сетовима је било 7:5, 6:2, 6:2. Меч је трајао два часа и 11 минута.

Ђоковић је имао један ас ударац, наспрам Зверевих девет, али је Нијемац имао чак осам дуплих сервис грешака, док се Ђоковић зауставио на четири.

У борби за велико финале Ђоковић ће на мегдан Аустријанцу Доминику Тиму, који је такође у три глатка сета био бољи од Руса Карела Хачанова (6:2, 6:4 6:2). Тај меч требао би се играти у петак, али организатори најављују падавине, и све је могуће, пошто термини неких мечева већ касне. 

Кључан је био први сет, у којем Ђоковић није баш најбоље ушао у меч. Играло се гем за гемом, до деветог, када Зверев прави брејк. Сервирао је Нијемац за сет, али тада је српски ас показао зашто је најбољи тенисер планете, прво враћа брејк, а онда прави још један за сет (7:5). На све то, још веже три гема и прелама меч. Све послије било је ствар рутине. Ђоковић је играо таман толико колико је било потребно да се сломи упорни Нијемац, који је имао неколико бљескова, али и велики број грешака.

Сва полуфинала у обје конкуренције, укључујући и Ђоковићево можете пратити у директном преносу на РТРС, баш као и финалне дуеле, који су на програму у суботу, 8. јуна код дама, и дан касније у конкуренцији мушкараца, у недјељу, 9. јуна.