X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/06/2019 |  19:34 ⇒ 20:14 | Извор: РТРС

Театар фест: Изведена представа "Народни посланик"

Другог такмичарског дана Театар феста "Петар Кочић" изведена је представа "Народни посланик", у режији глумца и редитеља Алена Муратовића. Постављена је у копродукцији Босанског културног центра и Оксиген продукције из Сарајева.

Представа Народни посланик премијерно је изведена 4. јула 2018. године. У вријеме рада на представи политичка кампања за опште изборе у БиХ још није званично почела, али незванично свакако јесте.

Док се на политичкој сцени водила борба око тога ко ће све и уз помоћ кога постати народни посланик, у просторијама Босанског културног центра се водила креативна борба како поставити један од напознатијих комада Бранислава Нушића.

Дућан Јеврема Прокића транспонован је у гранап који носи име "Дизниленд", отуда сви ликови носе имена из Дизнијевих цртаних фимова. У оригиналној поставци, лик Јеврема Прокића, односно Паје игра Изудин Бајровић који због обавеза није могао да дође да игра на Театар фесту "Петар Кочић".

На његово мјесто је "ускочио" Марио Дрма.

Вечерас ће на Театар фесту Петар Кочић наступити Сатирично казалиште "Керемпух" са ауторским пројектом Боба Јелчића "Говори гласније".