latinica  ћирилица
06/06/2019 |  19:35 ⇒ 19:45 | Аутор: Б92

Најбогатији човјек на свијету купио три стана на Менхетну за 80 милиона долара

Иако је Амазон одустао од сједишта у Њујорку, шеф компаније и најбогатији човјек свијета Џеф Безос одлучио је да се пресели баш тамо.
Менхетн - Фото: Wikipedia
МенхетнФото: Wikipedia

Зато је купио три стана за "малу" цијену од укупно 80 милиона долара.

Како пише Блумберг, три стана заједно, односно пентхаус и два спрата испод њега, имају 12 спаваћих соба и протежу се на више од 1.600 метара квадратних.

Троетажни пентхаус има пет спаваћих соба, шест купатила, као и одвојени седморособни апартман.

Апартман има приватну спаваћу собу, двије собе за облачење, два купатила с погледом на Емпајер Стејт Билдинг, дневни боравак и канцеларију, као и неколико ормара, предиван поглед и одвојен је од осталог дијела дома.

Други спрат пентхауса има лаунџ који води на терасу која се протеже на готово 500 квадрата, док се на самом врху налази такозвана опсерваторија, односно соба окружена стакленим зидовима, која излази на сопствену терасу с погледом на сјеверни, источни и јужни Менхетн.

Џеф Безос (Фото: Getty Images)

Иако га је Безос платио 58 милиона долара када је тек стављан на тржиште крајем 2017. пентхаусе је коштао 73,8 милиона долара. Додатна два стана шеф Амазона платиће укупно 28,5 милиона долара.

Будући да Безос према Блумберговом индексу милијардера "тежи" 108,3 милијарде долара, а прије отприлике годину и по дана постао је најбогатији човјек на свијету, њему је то заправо један радни сат.