latinica  ћирилица
07/06/2019 |  08:35 ⇒ 19:23 | Аутор: РТРС

Тужилаштво предложило притвор за Ненада Сузића

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, након испитивања осумњиченог лица Н.С., рођеног 1950. године из Бањалуке, ставио је приједлог за одређивање мјере притвора Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Обљуба са дјететом млађим од петнаест година.

Осумњичени је поменуто кривично дјело починио на штету тринаестогодишњакиње, саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те из разлога ванредних околности, јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности, наводи се у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће Судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Подсјећамо, Полиција Републике Српске ухапсила је професора Ненада Сузића, који је био и министар просвјете Републике Српске.

Повезане вијести:

Сексуално злостављао дјевојчицу: Приведен бивши министар у Влади Српске

Универзитет у Бањалуци: Предузећемо све мјере и радње у циљу заштите нашег интегритета

Рајчевић: Морално да Сузић буде суспендован до окончања истраге